5 Verschillende manieren om met Affiliate Marketing te beginnen.

Gepubliceerd op 5 januari 2021 om 15:07

affiliate marketing revolutie

5 Manieren om met affiliate Marketing te beginnen.

Hoe jij vandaag affiliate marketing kunt inzetten om een passief inkomen op te bouwen.

Geld verdienen met Affiliate Marketing – De basis

 

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan met je eerste affiliate marketing project, is het natuurlijk wel belangrijk dat je eerst weet wat affiliate marketing is. Daarom leggen we je graag  uit wat het precies is en hoe het werkt. 

Een affiliate doet eigenlijk niets anders dan bezoekers naar andermans website doorsturen. Als deze bezoekers vervolgens producten of diensten afnemen op de website waar je ze naartoe hebt gestuurd, dan krijg jij een bepaalde commissie betaald. In feite promoot je dus andermans product en verdien je geld aan het product van een ander. Stel je voor dat je een product promoot van €50,-, waarbij jij als affiliate €25,- per verkoop krijgt. Als er per dag twee producten worden verkocht via jouw affiliatelinks, dan verdien je dus €50,- per dag als affiliate. Dit klinkt natuurlijk heel erg interessant en dat is het ook. Affiliate marketing heeft dan ook een aantal grote voordelen. Het grootste voordeel is dat je geen klantenservice nodig hebt. Als je zelf een product maakt, zit daar heel veel werk in. Je hebt een bedrijf te runnen, je moet je klantenservice bijhouden en je financiën moeten op orde zijn. Een affiliate hoeft alleen maar bezoekers door te sturen en krijgt betaald op het moment dat er een resultaat is. Als affiliate hoef je ook geen product te maken of op voorraad te hebben. In feite is het dus een heel simpel en gemakkelijk toepasbaar verdienmodel.

Affiliate marketing is het meest ideale verdienmodel wat er is. Je kunt er eenvoudig mee beginnen, hebt geen grote investering nodig, en je hoeft er vrij weinig voor te doen.

Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen met affiliate marketing willen beginnen. Het is niet alleen super goedkoop om te beginnen, je kunt ook nog eens oneindig opschalen als het goed gaat.

Waar je met ecommerce en dropshipping veel inkoop moet doen, en soms moeite kunt hebben om op te schalen (omdat je moet wachten op een nieuwe levering), zo heb je deze problemen met affiliate marketing niet.

Ook met affiliate marketing beginnen? In dit artikel deel ik een aantal zeer goede manieren waarop jij met affiliate marketing van start kunt gaan!

5 Voorbeelden hoe affiliate marketing wordt toegepast

 

In de onderstaande video geeft Jacko Meijaard je direct 5 voorbeelden van hoe affiliate marketing wordt toegepast.

1: Bouw een grote authority (affiliate) website

 

Een methode wat heel erg goed werkt is het opzetten van een authority website. Ik geloof dat dit op de lange termijn de meest rendabele manier is en je hier op de lange termijn ook het meest aan gaat hebben én het meeste geld mee gaat verdienen.

Een authority (affiliate) website is een site die over een groot onderwerp gaat, denk bijvoorbeeld aan de niche ‘afvallen’ of ‘geld verdienen’. Je zou eventueel nog specifieker kunnen gaan, bijvoorbeeld ‘buikspieren kweken’, maar dit gaat al naar een niche website aan.

Je begint met een goede, bondige domeinnaam die authoriteit uitstraalt. Denk aan een domeinnaam als ‘fitplek.nl’ of iets in die richting. Vervolgens ga je bloggen en content maken over relevante zoektermen zodat je bezoekers gaat krijgen. In je content verwijs je dan naar relevante producten doormiddel van je affiliate links.

Dit is natuurlijk een wat korte en bondige uitleg, maar dit is wel waar het op neer komt en in de praktijk is het niet veel lastiger dan dat. Je hebt alleen veel geduld nodig. Op de lange termijn, zul je hier ongelofelijk veel geld mee kunnen verdienen. Daarnaast kun je zo’n site ook nog eens voor veel geld verkopen.

Een authority affiliate website kun je uitbreiden met bijvoorbeeld een forum, YouTube kanaal, Instagram account en uiteindelijk zelfs een redactie die content voor je gaat maken!

Een hele leuke bijkomstigheid van affiliate marketing is dat je ook geld verdient als je niet aan het werk bent. De kans is groot dat als je in de ochtend wakker wordt dat je al geld hebt verdiend voordat je aan het werk bent geweest. Daarnaast kun je ook als je op vakantie gaat gewoon geld blijven verdienen. Als je succesvol bent met affiliate marketing is de kans zelfs groot dat je meer geld verdient in je vakantie dan dat je vakantie in totaal gekost heeft.

Veel beginners denken dat ze klaar zijn als ze de website online hebben gezet en een paar teksten hebben geschreven. Maar het schrijven van content op je website is een doorlopend project. Het is daarom een goed idee om minimaal één of twee keer per week een nieuwe update te plaatsen op je website.   

2: Bouw een (hele specifieke) niche website

 

Een niche website is eigenlijk hetzelfde als een grote authority website, maar houdt het binnen één bepaalde niche.

Waar je met een grote authority website richt op meerdere (grote) onderwerpen van het hoofdonderwerp, zo behandel je in een niche website met name hele specifieke onderwerpen.

Een voorbeeld hiervan is dat je een niche website begint over buikspieren kweken. Je richt je content dan met name hierop, en plaatst hier alleen content over. Je doelgroep is zo wel vele malen kleiner als dat je jezelf zou richten op de gehele afvallen/fitness/gezondheid-niche, maar je bezoekers zijn wel gerichter.

Hierdoor ga je makkelijker en sneller ranken in Google, en kun je eenvoudiger producten promoten omdat je bezoekers al zo specifiek zijn. Jouw website wordt dan de #1 website over ‘buikspieren kweken’. Het nadeel is dat je dus erg gebonden bent aan de niche, en niet echt veel meer bezoekers kunt krijgen omdat er maar een beperkt zoekvolume is.

Als je voor jezelf wilt beginnen op het internet is een van de belangrijkste dingen het selecteren van de juiste niche. In niet alle niches is het mogelijk om geld te verdienen en ook niet in alle niches kun je even veel geld verdienen.   

 

De volgende stap is dan om te bepalen welke content past bij het onderwerp dat je hebt gekozen en wat je er allemaal over kan schrijven. Een content strategie is het begin van het schrijven van content en het is heel handig als je dat vooraf al klaar hebt.   

Je hoeft dan niet tijdens het schrijven nog te bedenken waarover je het allemaal wilt hebben en gewoon te werk gaan volgens je plan zoals eerder in dit boek ook al beschreven.   

Als je een goede niche kiest dat ook echt bij je past, kun je er in de meeste gevallen oneindig over schrijven.   

Het tweede punt dat heel erg belangrijk is bij het kiezen van een niche is dat er ook daadwerkelijk mensen zoeken naar de onderwerpen waarover jij wilt gaan schrijven en dat er een markt voor is waaraan je een product kunt promoten of verkopen.    Natuurlijk is het belangrijk dat je het een en ander af weet van de niche waarin je gaat beginnen, maar daarnaast is het ook belangrijk dat er een markt voor is en er een of meerdere producten voor zijn die je kunt verkopen of promoten.    

 

Bij het kiezen van een niche zijn eigenlijk twee dingen vooral belangrijk. Deze twee dingen beschrijf ik als volgt:   

 

Als je een niche gaat kiezen is het vooral belangrijk dat je zelf een bepaalde interesse hebt in het onderwerp.  Dat is vooral belangrijk omdat je ervoor een langere tijd over moet gaan schrijven.   

De niche die je kiest kan te maken hebben met je hobby’s, ervaringen of het vak dat je geleerd hebt.   

Als je een niche kiest waarin jij geïnteresseerd of gepassioneerd in bent doe je veel makkelijker research om meer te leren en meer over te schrijven. Dit maakt het een stuk makkelijker om je online business op lange termijn vol te houden.   

Daarnaast helpt het ook bij het schrijven van een goede salespagina. Hoe meer je namelijk over je niche weet hoe beter je die kennis kan vertalen naar een product.   

Met passie vertellen over een product dat je gaat promoten of verkopen is een van de beste manieren om te verkopen. Hoe meer enthousiast jij zelf bent over het product, hoe groter de kans is dat andere mensen het product ook zullen kopen.   

Aangezien je niet fysiek gaat verkopen ga je je klanten/ bezoekers niet in het echt ontmoeten. Daarom is het belangrijk dat je op je website zo eerlijk mogelijk bent over wat je allemaal vertelt zodat je een goede indruk achterlaat.   

 

Zonder het vertrouwen van de bezoekers ga je namelijk geen verkopen realiseren. Veel beginners denken dat ze gewoon maar wat verkooppraatjes op de website kunnen plaatsen en dat de verkopen dan vanzelf komen.    

Maar om echt succesvol te verkopen op je website moet je werken aan een sterke vertrouwensband.     

Het is natuurlijk heel erg leuk dat jij heel veel bezoekers aantrekt op je website. Maar als je niets kunt verkopen kun je er uiteindelijk niet je business van maken.  

3: Start een review website!

 

Een hele simpele manier om met affiliate marketing te beginnen is door het opzetten van een review website.

Hierdoor ga je namelijk met name bezoekers krijgen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het product, en dus al willen kopen. Je krijgt dus met name ‘kopers’ naar je website.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het opzetten van een website waarin je producten in een specifieke niche gaat recenseren. Denk aan thuis fitnessapparatuur. Op je site ga je dan zoveel mogelijk fitness spullen recenseren. Zo krijg je een steeds hogere ranking op de fitness artikelen en krijg je constant mensen naar je site die geïnteresseerd zijn om het product te kopen.

Ze kennen het product al, en hoeven alleen nog maar overgehaald worden om het product te kopen. Dat kunnen ze dan eenvoudig doen met jouw affiliate link

Review websites zijn als ze goed in elkaar gezet zijn vaak heel winstgevend omdat de meeste teksten die je schrijft product gefocust zijn. Dat betekent dat de mensen die naar je website komen vaak al zo gezegd met de pinpas in de hand zitten en alleen nog een bevestiging nodig hebben dat het product echt goed is. Als jij die bevestiging kan geven verdien je de commissie.

 

3: Start een review website!

 

Een hele simpele manier om met affiliate marketing te beginnen is door het opzetten van een review website.

Hierdoor ga je namelijk met name bezoekers krijgen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het product, en dus al willen kopen. Je krijgt dus met name ‘kopers’ naar je website.

Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het opzetten van een website waarin je producten in een specifieke niche gaat recenseren. Denk aan thuis fitnessapparatuur. Op je site ga je dan zoveel mogelijk fitness spullen recenseren. Zo krijg je een steeds hogere ranking op de fitness artikelen en krijg je constant mensen naar je site die geïnteresseerd zijn om het product te kopen.

Ze kennen het product al, en hoeven alleen nog maar overgehaald worden om het product te kopen. Dat kunnen ze dan eenvoudig doen met jouw affiliate link

Review websites zijn als ze goed in elkaar gezet zijn vaak heel winstgevend omdat de meeste teksten die je schrijft product gefocust zijn. Dat betekent dat de mensen die naar je website komen vaak al zo gezegd met de pinpas in de hand zitten en alleen nog een bevestiging nodig hebben dat het product echt goed is. Als jij die bevestiging kan geven verdien je de commissie.

Hieronder een voorbeeld video van Jacko Meijaard !

4: Begin met Facebook advertenties

 

Een manier die vaak niet echt toegelicht word is om Facebook in te zetten om met affiliate marketing te beginnen. Het is redelijk simpel, en je bent niet afhankelijk van organische bezoekers via Google.

In grote lijnen werkt het als volgt:

  1. Je kiest een product om te promoten
  2. Maakt een relevante Facebook pagina aan
  3. Je maakt een advertentie aan, en richt je doelgroep in zodat alleen relevante mensen je advertentie zien
  4. Mensen klikken op je advertentie en worden doorgestuurd naar een speciale landingspagina – dit kan een opt-in zijn, of een doorklik pagina
  5. Vervolgens komen mensen met het uiteindelijke product en kunnen ze het product kopen, of hun gegevens invullen zodat je per lead betaald krijgt

Let op dat het veel testen is alvorens je een Facebook advertentie rendabel maakt. Het is in het begin vooral veel data verzamelen en kijken welke advertenties en doelgroepen er wel goed werken.

Wanneer je dit eenmaal weet, en je weet wat je uit kunt geven alvorens een commissie te scoren, is het natuurlijk maar een kwestie van opschalen.

5: Start een YouTube kanaal

 

Wist je dat YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld is? Na Google wordt YouTube namelijk super veel gebruikt.

Je kunt YouTube dan ook prima inzetten om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als methode 1 en 2 (een (niche) website opzetten), maar dan doe je het met video.

Je gaat dus allemaal relevante video’s over het onderwerp van je kanaal maken en in de omschrijving verwijs je naar je affiliate link.

Let op dat je daadwerkelijk waarde moet bieden. Hoe waardevoller jouw video’s zullen zijn, hoe meer views je gaat pakken, en ook hoe meer mensen je zullen gaan liken en gaan vertrouwen.

Doordat er nog minder concurrentie is op YouTube zal je makkelijker gaan scoren dan in Google.

Begin, blijf bezig en denk altijd lange termijn

 

Het belangrijkste van dit alles is dat je ergens mee gaat beginnen en jezelf hiermee bezig gaat houden.

Probeer elke dag een beetje te doen; door bezig te blijven groeit je project en hou je jezelf scherp.

Kijk eens wat iets in een jaar allemaal kan doen door elke dag iets te doen en content te maken. Affiliate marketing is een verdienmodel waar je redelijk wat geduld voor moet hebben, maar als het eenmaal draait, kan het echt heel passief voor je werken.

Conclusie

 

De meest voorkomende problemen bij beginnende affiliate is dat ze te vroeg stoppen. Ze zien niet snel genoeg de resultaten die ze gehoopt hadden en geven het daarom maar gewoon op.   

Om succesvol te worden met een online business moet je een lange termijn visie hebben. Alleen als je doorgaat en niet opgeeft als het moeilijk wordt kun je succesvol worden.   

In het begin is een online business keihard werken en het lijkt alsof je het allemaal voor niets doet. Maar er komt een moment dat je harde werk in veelvoud wordt beloond.   

Daarom is het goed om voordat je gaat beginnen eerst een plan maakt. Zodat je weet waar je naar toe werkt. Ondanks dat je dan geen resultaten ziet op je website, zie je wel alsnog resultaten als je stappen van je plan hebt afgerond.   

Als jij succesvol wilt zijn met een online business moet je doen wat de meeste mensen niet kunnen. Maar als het jou lukt om dat lang genoeg vol te houden, ga je zeker succesvol zijn.   

Het starten van een online business biedt veel voordelen.  Je kunt overal ter wereld aan het werk zolang je maar een laptop met internetverbinding hebt,  Je kunt lekker op vakantie wanneer je wilt zonder dat je vrij moet vragen aan je werkgever.   

Ook kun je met een online business oneindig geld verdienen in tegenstelling tot werken in loondienst.  Het allermooiste is nog: Je hebt het helemaal zelf in de hand!   

De keuze is nu aan jou. Ga je voor een vrij leven met oneindig veel inkomen en ben je bereidt daar nu wat dingen voor op te geven? Of blijf je liever werken in loondienst voor een middelmatig loon.   

 

Waar ga jij mee aan de slag?

Mijn tip is om te kijken naar de affiliate marketing revolutie Deze training kost je bijna niks en neemt je stap-voor-stap mee aan de hand van instructievideo’s. Een absolute aanrader als je alles tot in detail goed wil doen!

Kijk hieronder voor meer informatie. klik op de start knop.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.