Alle voordelen van affiliate marketing

Gepubliceerd op 22 januari 2021 om 20:16

Alle voordelen

Alle voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing is het promoten van andere producten. Hiervoor hoef je dus zelf geen product te hebben.

affiliate marketing revolutie

Alle voordelen van affiliate marketing

 

Affiliate marketing is steeds populairder. Meer mensen ontdekken dit model en gaan ermee aan de slag. Het is een model waar zowel de verkoper én de affiliate (jij) voordeel uithalen.

 

Als affiliate kun je makkelijk geld verdienen middels het promoten van producten. Je hoeft dus niet eerst zelf een product te ontwikkelen. Voor adverteerders is het een perfecte manier voor meer verkopen en nieuwe klanten.

Het een eerlijk verdienmodel: Pas wanneer jij als affiliate resultaat realiseert (een verkoop, informatie aanvraag, nieuwsbriefinschrijving etc) krijg je daarvoor betaald.

De adverteerder hoeft op deze manier ook pas kosten te maken wanneer deze ook daadwerkelijk iets verkoopt/nieuwe klanten werft.

 

Welke voordelen heeft affiliate marketing voor jou?

 

Affiliate marketing is een makkelijk verdienmodel wat iedereen kan toepassen. Hieronder wat voordelen welke jij als affiliate zult ervaren.

 

Het is grotendeels passief inkomen

passief inkomen met affiliate marketing

Een passief inkomen is iets wat veel mensen graag zouden willen opzetten en dat kan perfect met affiliate marketing. Met affiliate marketing heb je vooral in het begin veel werk wat naar verloop van tijd steeds minder word.

 

Dit terwijl je affiliate inkomsten naarmate de tijd verstrijkt meestal steeds hoger worden.

Voor ieder uur werk welke je in je affiliate website steekt heb je daarna de potentie om 24/7 te verdienen zonder dat je er opnieuw tijd in hoeft te steken.

Natuurlijk heeft een affiliate website onderhoud nodig maar het is niet nodig om tijd voor geld te ruilen zoals wanneer je per uur werk betaald word.

 

Lage drempel om te starten

 

De drempel om te starten met affiliate marketing is laag: Je hebt er praktisch gezien enkel een website of ander kanaal (bijv. Facebook pagina) voor nodig waar je verkeer op hebt of kunt genereren.

Technische kennis is in 95% van de gevallen niet nodig. Het is een kwestie van aanmelden bij affiliate netwerken en vervolgens het plaatsen van banners en/of links naar producten, diensten of webshops.

 

Geen of weinig startkapitaal nodig

 

Ook heb je voor affiliate marketing weinig tot geen startkapitaal nodig. Natuurlijk is dit afhankelijk van je idee/opzet maar je kunt met weinig geld al meteen beginnen. Het belangrijkste om succesvol te worden met affiliate marketing is dat je een website of social media kanaal hebt waar constant bezoekers op komen. Zonder bezoekers wordt het namelijk lastig deze door te sturen en een conversie te laten zetten.

Het opzetten van een website kan voor minder dan 100 euro per jaar en zelfs gratis als je dit wilt. Ook is registratie bij een affiliate netwerk zonder kosten:

Zij verdienen ook pas geld bij een succesvolle transactie. Deze kosten worden door de verkoper betaald.

Afhankelijk van je idee/opzet maar je kunt met weinig (ong 20 euro) al beginnen.

 

Veel vrijheid

 

Als affiliate heb je veel vrijheid: Zowel zelf als in het uitvoeren van je promotie.

Je kunt zelf bepalen hoe, wanneer en met welke content je welke affiliate producten wilt promoten zolang je je aan de voorwaarden van de adverteerder en/of affiliate netwerk houdt.

Ook heb je de luxe om te kunnen werken waar en wanneer je wilt.

 

Ideaal uit te voeren naast een normale baan

 

Juist door de vrijheid die met affiliate marketing komt kijken maakt dit een ideaal verdienmodel welke je naast je huidige baan kunt uitvoeren:

Met 30 tot 60 minuten per dag kun je al snel een mooie en sterke affiliate website opbouwen. En je hoeft er niet eens iedere dag aan te werken (natuurlijk wel een dikke plus als je dat wel doet ;)).

Een computer/laptop is het enige wat je nodig hebt voor affiliate.

Het is dus perfect te combineren als je een baan hebt bij een werkgever. Zo kun je een extra inkomen naast je huidige salaris opzetten of zelfs doorgroeien naar een full-time affiliate marketeer! ?

 

Geen (klanten)service

 

Dit is misschien wel een van de grootste voordelen: Je hoeft als affiliate geen klantenservice te leveren over de producten die je promoot. Iets wat natuurlijk wel het geval is als je zelf producten gaat verkopen.

Niet iedereen zit hier op te wachten en dat geeft affiliate enkele grote voordelen. Dit zijn taken die de adverteerder doet.

Voor iedere niche is er wel een affiliate programma of product

 

Tegenwoordig zijn er voor vrijwel elke niche en doelgroep wel producten en/of diensten beschikbaar die je via affiliate kunt promoten. Jaren terug was dit wel anders: Toen waren vooral grotere namen actief met dit model.

Door de toenemende populariteit en successen van deze vorm van marketing starten ook steeds vaker kleinere ondernemers met het aanbieden van affiliate programma’s.

Sterker nog: Het is vandaag de dag een methode om snel te groeien met je bedrijf.

En dit is weer in het voordeel van jou: Je hebt een ruime keuze aan bedrijven, merken en producten om als affiliate mee samen te werken.

 

Makkelijk en snel schaalbaar

 

Merk je dat een bepaald product goed loopt? Dan is de promotie via affiliate marketing snel op te schalen voor nog meer resultaat.

Als een bepaalde pagina of product het goed doet kun je hiervoor extra content ontwikkelen zodat je nog meer bezoekers kunt aantrekken en doorsturen naar de affiliate producten/shops die je promoot.

Je bent hier in de meeste gevallen niet afhankelijk van andere personen, een budget of andere externe invloeden.

 

Zoek producten binnen jouw niche/markt om te promoten

 

Als je aangemeld bent bij diverse affiliate netwerken dan kun je beginnen met het zoeken van producten die je wilt promoten. Als je al een website hebt is het verstandig om producten te kiezen die zo goed mogelijk aansluiten op deze website.

Heb je nog geen website en begin je helemaal nieuw? Dan is het slim om eerst een niche te kiezen voordat je producten gaat promoten. Het specialiseren in een bepaalde hoek verhoogt je kansen op verkopen en succes.

Als je producten via Daisycon of het PayPro affiliate netwerk wilt promoten zal je merken dat deze scores hebben. Een score geeft aan hoe populair een product is en hoe goed deze verkoopt. Hoe hoger de score, hoe vaker het product verkocht wordt.

Hoe hoger de score hoe meer concurrentie er is. Maar.. Je kunt beter een product met een hoge score promoten welke ook daadwerkelijk verkoopt dan een product met een lage score welke moeilijk of zelfs niet verkoopt.

 

Voorbeeld plaatjes netwerken:

Scores bij PayPro

Scores bij Daisyon

Zoekwoorden onderzoek doen

 

Dit is één van de belangrijkste stappen: Zoekwoord onderzoek doen.

Waarom dat is? Zoekwoorden zijn de woorden die door mensen ingetypt worden bij Google om oplossingen te vinden voor problemen die zij ervaren. Als jij met de juiste zoekwoorden goed scoort in Google zullen mensen op jouw website uitkomen en eerder tot aankoop overgaan via jouw affiliate links.

En zo verdien jij hier geld aan.

Stel je gaat een website maken waarop je de ‘Afslank Receptenbijbel’ wilt promoten. Je wilt dan met jouw website scoren op zoekwoorden zoals afslanken, afslank recepten et cetera.

Deze zoekwoorden kun je vinden via speciale tools. Deze tools geven aan hoe vaak er per maand wordt gezocht op deze zoekwoorden. Alle zoekwoorden met minimaal 50 zoekopdrachten per maand zijn interessant om te gebruiken.

 

De beste zoekwoorden tools zijn:

 

Begin met het intypen van het ‘seed keyword’. In het voorbeeld van hierboven zou dat ‘Afslanken’ zijn. De tools geven dan niet alleen aan hoe vaak op dit seed keyword wordt gezocht maar ook welke zoekwoorden relevant zijn. Vanuit hier zal je steeds meer zoekwoorden ontdekken die je kunt gebruiken.

 

Affiliate website maken

 

Nu is het tijd voor het echte werk. Jouw affiliate website maken.

En dat is makkelijker dan je denkt. De volgende stappen moet je zetten:

 1. Een vrije domeinnaam zoeken die bij jouw onderwerp van je website past
 2. Hosting en de domeinnaam registreren
 3. WordPress instaleren op je hosting en domein (dit is het systeem om je website te beheren)
 4. Een thema installeren op je WordPress site,
 5. je kunt ook kiezen voor JouwWeb. JouwWeb is een Nederlandse websitemaker speciaal voor beginners die een kleine website, portfolio of webwinkel willen opzetten.
 6. Je eerste artikelen en content op je website zetten

Dit is in het begin het enige wat belangrijk is. Het afwerken en finetunen van je website komt later wel: het is belangrijk om zo snel mogelijk jouw eerste artikelen en blogs online te hebben waar jouw affiliate links in verwerkt zijn. Zo kun je ook zo snel mogelijk je eerste commissie binnenhalen!

 

Vul je website met content en blijf uitbreiden

 

Als je jouw affiliate website hebt opgezet is het tijd om deze te vullen met content. Veel content.

Hoe meer content jij publiceert hoe beter: Je zult op veel zoekwoorden scoren in Google en zo dus veel (gratis) bezoekers binnenhalen.

 

Waar moet je op letten als je teksten voor een website gaat schrijven?

 

Allereerst is het super belangrijk om teksten de schrijven die waarde bieden voor jouw bezoekers. Als je bezoekers niets aan de tekst op je website hebben klikken ze vaak ook niet door naar jouw affiliate links. En dan mis je inkomsten.

We gaan weer even terug naar het onderwerp ‘Afslanken’ wat ik eerder al heb genoemd. Als je een website maakt rondom dit onderwerp kun je het beste teksten en content maken over:

 • Hoe mensen het beste kunnen afvallen
 • Wat de voordelen van afslanken zijn
 • Afslank producten reviews
 • Et cetera

Probeer dus problemen en andere ongemakken van jouw doelgroep op te lossen. Als je een affiliate product als oplossing aanbied is de kans erg groot dat jouw bezoeker deze vervolgens ook koopt.

 

Wat levert affiliate marketing op?

 

Wat affiliate marketing je oplevert, is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De tijd die je erin steekt: hoeveel linkjes plaats je op je website?
 • Hoeveel bezoekers heeft je website?
 • Hoe relevant is jouw website voor je bezoekers?
 • In welke fase van de customer journey bevinden jouw bezoekers zich?

In het gunstigste geval verdien je duizenden euro’s per maand met affiliate marketing. Experts als Jacko Meijaard verdienen wel 10.000 euro per maand op deze manier!

 

Hoeveel tijd steek je erin?

 

Geld verdienen via affiliate marketing is een manier van passief inkomen. Maar je zal er wel eerst iets voor moeten doen! Om te genieten van affiliate marketing zal je je eerst aan moeten sluiten bij affiliate programma’s, en vervolgens linkjes moeten aanmaken voor de producten of diensten die je op je website gaat promoten. Dit kan best wat tijd kosten.

 

Hoeveel bezoekers heeft jouw website?

 

Een website zonder bezoekers, zal geen geld opleveren dankzij affiliate marketing. Als je geen bezoekers hebt, zal niemand immers op je linkjes klikken. Hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer er doorgaans op je affiliate links geklikt wordt. Een website met 100.000 bezoekers per maand verdient waarschijnlijk meer aan affiliate marketing dan een website met 1.000 bezoekers per maand.

 

Hoe relevant is jouw website?

 

Met een niche website kan je al veel sneller geld verdienen dan met een algemene website. Je hoeft dus niet een supergrote site te hebben om wat aan je site te verdienen. Hoe specifieker jouw site, hoe meer betrokken de bezoekers waarschijnlijk is. En betrokken bezoekers zijn sneller geneigd iets te kopen.

 

Overtuigd dat affiliate iets voor jou is?

 

De Affiliate Marketing Revolutie is momenteel een ware trend. Hier worden video’s gedeeld waarin wordt voorgedaan hoe je succesvolle affiliate websites bouwt. Je kunt deze stappen daarna letterlijk kopiëren.

 

Actie ondernemen en beginnen

 

Waarschijnlijk zit je nu te poppelen om te beginnen met affiliate marketing en zo geld met internet te verdienen.

Yes!

Het allerbelangrijkste nu is: Actie ondernemen!

 

Dus, begin gelijk met:

 

 1. Jezelf aan te melden bij de affiliate netwerken en kijken welke producten je kunt promoten.
 2. Als je nog geen website hebt, begin deze dan gelijk door nu alvast je domeinnaam en hosting te registreren.
 3. En gebruik een van de zoekwoorden tools om zoekwoorden te vinden zodat je kunt scoren in Google.

Dus wil je beginnen met Afilliate Marketing klik hieronder op de start knop:

Heb je nog vragen over affiliate worden?

Stel ze gelijk via de reacties hieronder!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.