Master Pinterest als een pro

Gepubliceerd op 9 april 2021 om 14:08

Master Pinterest als een pro

Pinterest is een visuele zoekmachine. Mensen gaan naar Pinterest (in plaats van bijvoorbeeld Google) wanneer ze op zoek zijn naar inspiratie en nieuwe ideeën.

WAT IS PINTEREST?

 

Wat is Pinterest en waarom is iedereen er zo wild van? Pinterest is een visuele zoekmachine waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken. Op Pinterest vind je ideeën over allerlei onderwerpen. Mensen zijn op zoek naar inspiratie voor een volgende aankoop.

Over de hele wereld gaan mensen naar Pinterest om dingen te verzamelen, plannen, kopen en doen. Pinterest in Nederland speelt een steeds grotere rol bij mensen die op zoek zijn naar inspiratie. Voor ondernemers en bedrijven in Nederland is deze visuele zoekmachine een belangrijk platform om hun ideale doelgroep te bereiken.

 

PINTEREST IS GEEN SOCIAL MEDIA KANAAL

 

Pinterest is geen social media kanaal zoals Facebook of Instagram. Wat is Pinterest dan wel? Pinterest is een visuele zoekmachine. Mensen gaan naar Pinterest (in plaats van bijvoorbeeld Google) wanneer ze op zoek zijn naar inspiratie en nieuwe ideeën.

Pinterest is een plek waar je jezelf kunt zijn. Ideeën ontdekken die je inspireren, die je leuk vindt. Waar je omgeven bent door beelden waar je met één klik terecht komt op de website voor meer informatie. Beelden die je creatief maken en laten ontdekken wat nog meer mogelijk is.

Op Pinterest vind je miljarden beelden (pins) waar je altijd vindt waar je naar op zoek bent. Maak een account aan, voeg borden toe waar je je gevonden pins in bewaard. Zo vind je je ideeën eenvoudig terug.

 

VOOR MENSEN DIE IDEEËN WILLEN VERZAMELEN

 

Wat is er nu leuker dan vertellen over je hobby of schoenencollectie? Het ontdekken en uitproberen van nieuwe recepten? In vakantiestemming komen terwijl je op zoek bent naar een excotische bestemming? Vinden van inspiratie voor je nieuwe woning?

Het internet staat vol met foto’s die je het liefst allemaal wil bewaren maar je weet niet hoe of waar je dat kan doen. Pinterest kan je daarbij helpen!

 

THE PLACE TO BE VOOR ONDERNEMERS EN BEDRIJVEN

 

Pinterest is de ideale plek om mensen te bereiken die op het punt staan een beslissing te nemen. Mensen zijn op zoek naar ideeën van bedrijven zodat ze kunnen bepalen wat ze gaan doen of willen kopen.

Op Pinterest kunnen bedrijven hun ideeën, producten en diensten delen met mensen die klaar zijn om ideeën te ontdekken die ze leuk vinden.

Bedrijven hebben met hun Pinterest bedrijfsaccount toegang tot waardevolle Pinterest statistieken. Met deze statistieken leer je meer over wat mensen willen zien en welke producten populair zijn.

 

STATISTIEKEN WERELDWIJD

 

Dagelijks gebruiken miljoenen mensen Pinterest om ideeën te vinden over allerlei onderwerpen. Bedrijven zijn belangrijk voor pinners omdat 75% van de ideeën komt van bedrijven zoals die van jou en mij.

Een paar feiten voor je op een rij:

 • 367 miljoen mensen maken wereldwijd gebruik van Pinterest (2020).
 • 3.5 miljoen mensen in Nederland gebruiken Pinterest maandelijks (2019).
 • meer dan 50% van de gebruikers is internationaal.
 • 85% gebruikt Pinterest op mobiele apparaten.
 • 240 miljard pins zijn bewaard.
 • 5 miljard borden zijn aangemaakt.

Volgens onderzoek van Nielsen, gaan 98% van de pinners er op uit om ideeën die ze hebben gevonden op Pinterest uit te proberen. Dit is een groter aantal dan het gemiddelde van 71% op social media kanalen.

 

Om te begrijpen hoe uniek en bijzonder Pinterest is, vertel ik je graag over het begin van Pinterest. Pinterest is bedacht door Ben Silbermann (rechts op de foto) en Evan Sharp is verantwoordelijk voor het design van de website. In december 2009 begon de ontwikkeling van Pinterest.

Ben Sibermann

In maart 2010 ging Pinterest online en was het alleen mogelijk om op uitnodiging je aan te melden voor een account. Vanaf augustus 2012 was het mogelijk om zonder uitnodiging een account aan te maken.

TIME magazine noemde Pinterest in augustus 2011 één van “The 50 Best Websites of 2011”. Het aantal Pinterest gebruikers groeide in 9 maanden tijd zo snel, meer dan 10 miljoen!, en werd daarmee de snelst groeiende website ooit!

Toen in 2009 gestart werd met het bouwen van Pinterest, hoopte het Pinterest team dat mensen het zouden gebruiken om hun creativiteit te vergroten. Nooit werd gedacht dat Pinterest op een dag één van de grootste internet platforms in de geschiedenis zou zijn.

 

 

Nu is er de ONLINE PINTEREST TRAINING

 

Knallen met Pinterest voor jouw bedrijf! Ontdek dé manier voor meer verkeer, naamsbekendheid en verkopen.

STEL JE EENS VOOR:

EEN CONTINUE STROOM AAN BEZOEKERS NAAR JOUW WEBSITE MET EEN STEENGOEDE PINTEREST STRATEGIE

Dat is toch wat jij wilt?

Pinners op Pinterest zijn op zoek naar mooie, leuke en inspirerende dingen. Ze zijn op zoek naar een droomhuis, droominterieur, droomoutfit, droomreis, droomlijf, droombedrijf, droomrecept, kortom een droomleven! 

Wil jij een continue stroom aan bezoekers naar jouw website? Dan moet je zorgen dat jij met jouw diensten en producten dé oplossing bent naar dat droomleven! 

Jouw product, jouw dienst, jouw blog of jouw merk verdient het namelijk om gezien te worden. En omdat beelden meer zeggen dan duizend woorden, is Pinterest dé online marketingtool om jouw bedrijf een extra boost te geven!

 Ben jij klaar voor een continue stroom aan bezoekers naar jouw website?
 Ben jij klaar om meer klanten aan te trekken?
 Wil jij een groter bereik en meer naamsbekendheid
 Ben jij klaar om te adverteren zonder er bergen met geld aan uit te geven?

Pinterest is the place to be en ik leer je hoe!

 

DE ONLINE PINTEREST TRAINING

 

Er is een andere manier. Een manier om wel die stroom aan klanten te krijgen. Meer verkeer, naamsbekendheid en groei! Het kan met Pinterest marketing.

Deze Online Pinterest training “Master Pinterest als een pro” is geschikt voor jou wanneer jij:

 •  Jouw bedrijf met Pinterest wil laten groeien
 •  Een continue stroom van verkeer naar jouw website wil
 •  Online zichtbaar én vooral beter vindbaar wilt worden
 •  Grotere naamsbekendheid wil creëren
 •  Hogere omzetten wil behalen

 Niet afhankelijk wilt zijn van Instagram, Facebook of andere social media kanalen

 

DIT KAN JE VERWACHTEN VAN DE ONLINE PINTEREST TRAINING

DIT KRIJG JE WANNEER JE INVESTEERT IN MIJN PINTEREST TRAINING :

 

 • Praktische, heldere en doelgerichte videolessen voor een professioneel Pinterest-account. Zet binnen een mum van tijd een professioneel Pinterest account op.
 • Na afloop van een les meteen een opdracht. Alles wat je meteen in de praktijk brengt levert meteen resultaat en meer vrije tijd op! Aan de slag dus.
 • Ontdek dé tools om van jouw Pinterest-account een succes te maken. Het kan echt makkelijker en sneller met handige tools en weetjes! Ik vertel je er alles over in mijn Pinterest training.
 • Onbeperkt toegang tot de community waar je alle vragen kan stellen en je van elkaar kan leren. Kom je ergens niet uit, loop je vast of heb je simpelweg een vraag? Binnen 24u altijd een reactie!
 • Meer dan 45 korte en duidelijke videolessen verdeeld over 14 modules. Geen urenlang spenderen aan het beluisteren van lastige video’s. Mijn Pinterest training bevat behapbare video’s die je makkelijk tussen de bedrijven door kunt volgen. Op jouw tempo.
 • Bonusvideo’s werken in Canva en Tailwind. Twee fijne tools die het leven een stuk makkelijker en leuker maken. All for you.
 • Maandelijks Pinterest coaching calls. Exclusief voor deelnemers! Pinterest verandert, er komen toffe nieuwe mogelijkheden bij en jij bent altijd als eerste op de hoogte. Tijdens deze maandelijkse sessies kun jij al jouw vragen stellen.

IN 3 STAPPEN NAAR MEER SUCCES & RESULTAAT!

DIT LEER JIJ TIJDENS DE “MASTER PINTEREST ALS EEN PRO” TRAINING

 

Opzet:

 • Zakelijke account opzetten en inrichten
 • Zoekwoorden-onderzoek voor jouw bedrijf en hoe dit ervoor zorgt dat jouw pins gevonden worden
 • Borden aanmaken. Alles wat je moet weten om de juiste borden te maken passend bij jouw bedrijf

Creatie:

 • Breng in kaart welke content jij hebt op jouw website. Waar kan jij met pins naar verwijzen. Jouw producten, diensten, blogs, video’s, opt-in pagina’s enz.
 • Bepalen welke pintypes je kan gebruiken. Video’s, carrousel pins, productpins en statische pins.
 • Pinterest-proof beeld maken. Jij leert hoe je het best pins maakt voor meer verkeer, naamsbekendheid en conversies

Implementatie:

 • Een goede strategie. Met onder andere hoevaak je kan pinnen en wat je wel/niet moet pinnen
 • Statistieken lezen. Meten = weten. Welke cijfers zijn belangrijk voor jouw bedrijf en wat betekenen ze precies
 • Adverteren op Pinterest. Hoe werkt adverteren op Pinterest? Moet ik er geld aan uitgeven? Wat is belangrijk en wat kan je verwachten
 • Werken met Canva en een plannertool. Maak het jezelf makkelijk. Je leert niet alleen hoe je easy-peasy templates kunt maken met Canva, maar ook hoe je sneller resultaten behaalt door het inzetten van een goede plannertool.

NA HET VOLGEN VAN DE ONLINE TRAINING
“MASTER PINTEREST ALS EEN PRO” 

 

 • Heb jij dé manier in handen om jouw Pinterest-account voor je te laten werken
 • Weet je precies wat je moet doen om meer resultaat te behalen. Organisch en met advertenties
 • Weet jij hoe je pins creëert die zorgen voor meer betrokkenheid en linkkliks naar je website
 • Heb jij een strategie voor jouw bedrijf die ervoor zorgt dat je dagelijks op een zo efficiënt en makkelijk mogelijke manier pint
 • Zie jij de bezoekersaantallen naar jouw website wekelijks groeien
 • Worden jouw pins aan duizenden (variërend van 50.000 tot 1.000.000+) mensen getoond

 

DIT KRIJG JIJ! 

 

De Pinterest training “Master Pinterest als een pro” is inclusief deze extra’s, speciaal voor jou:

 

 • Onbeperkt toegang tot de online leeromgeving met videolessen en werkboeken. 24/7 Beschikbaar, op de momenten wanneer jij dat wilt. Leren in je eigen tijd en tempo. Waarde: € 597,-
 • Cursus Adverteren op Pinterest. Ontdek hoe adverteren op Pinterest werkt. Leer de belangrijkste instellingen, campagne mogelijkheden en pintypes. Waarde: € 239,-
 • Onbeperkt lidmaatschap van de Pinterest community “PinCreatives”. Dit is de besloten privé omgeving voor deelnemers van deze training. Leer met en van elkaar. Jaarlijkse waarde  997,-
 • Maandelijkse live Pinterest coaching calls voor alle deelnemers. De plek waar je up-to-date blijft rondom Pinterest en waar jij al je vragen aan mij kan stellen. Zodat jij sneller stappen gaat maken en sneller gaat groeien! Jaarlijkse waarde € 1497,-

 

Extra bonussen:

 • E-book dé handleiding van Pinterest van PinCreative. Een fijn naslagwerk inclusief vele voorbeelden
 • Werken in Tailwind + bonus 100 gratis pins bij inschrijving Tailwind
 • Videoles werken in Canva inclusief 100 GRATIS templates voor Pinterest-proof beeld

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.