Geld verdienen met affiliate marketing – Zo word jij succesvol met affiliate marketing .

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 21:37

Geld verdienen met affiliate marketing – Zo word jij succesvol met affiliate marketing.

 

 

 • Werken waar en wanneer je wilt.
 • Een passief inkomen verdienen.
 • Je bent op zoek naar hoe affiliate marketing werkt.
 • Hoe je als affiliate geld kunt verdienen.
 • Affiliate marketing is het beste verdienmodel wat er is!
 • Lees vooral verder om meer te weten te komen

 

Jij droomt ervan om te kunnen werken waar en wanneer je wilt.
Om je werk en gezin moeiteloos te kunnen combineren.
Om passief inkomen te verdienen.
En dan niet een paar tientjes per maand, maar een volledig inkomen.

Als jij jezelf hierin herkent, dan kan affiliate marketing voor jou wel eens de oplossing zijn die je zoekt.

 

Wat is affiliate marketing? 

 

Voordat we beginnen over het geld verdienen gedeelte wil ik je graag eerst wat meer vertellen over wat affiliate marketing is.

Want wat betekent affiliate marketing eigenlijk? En wat zijn affiliates?

Wikipedia geeft de volgende omschrijving: “Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.”

Veel mensen zijn zich er niet van bewust van het bestaan van affiliate marketing. Onbewust maken zij er onderdeel van uit. Maar affiliate marketing is een grote industrie. Wereldwijd gaan er miljarden per jaar in om.

 

Hoe werkt affiliate marketing?

 

Een mooie omschrijving van Wikipedia. Maar hoe werkt affiliate marketing nu eigenlijk?
Hieronder volgt een uitleg over affiliate marketing.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is geld verdienen door het verkopen van producten of diensten van anderen. Je maakt zelf een website waarop je de producten of diensten van andere ondernemers promoot. Je hoeft als affiliate geen eigen producten of diensten te hebben. Je wordt partner van andere bedrijven en ondernemers en promoot hun producten in ruil voor commissies.

In de artikelen die je schrijft en publiceert op jouw website beveel je producten aan en je stuurt bezoekers die interesse hebben in dit product door naar de website van de verkoper.

Dit doe je door gebruik te maken van je eigen unieke affiliate link. Een affiliate link is een link met een unieke ID die verwijst naar jou. Wanneer er op de affiliate link geklikt wordt, dan wordt er een cookie geplaatst bij de bezoeker. Daardoor kan de verkoper zien dat de verkoop via deze link van jouw afkomstig is en ontvang jij een commissie

 

Bij affiliate marketing zijn drie partijen betrokken: de adverteerder (het bedrijf die de producten of diensten verkoopt, de affiliate (degene die het product of de dienst van de adverteerder promoot) en de bezoeker (degene die op jouw website terecht komt, jouw artikelen leest en wellicht interesse heeft in het product dat jij promoot).

 

De voordelen van affiliate marketing

 

Waarom zou je moeten beginnen met affiliate marketing vraag jij je nu wellicht af. Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Affiliate marketing heeft talloze voordelen ten opzichte van zelf producten verkopen.

De voordelen van affiliate marketing op een rijtje:
– Je hoeft geen eigen product of dienst te hebben.
– Zelf heb je geen voorraad nodig.
– De logistieke zaken zoals het versturen van dingen hoef jij niet te regelen.
– Je hoeft zelf geen tijd te steken in het schrijven van een boek of het maken van een cursus.
– Je hebt geen gedoe met klantenservice. De klantenservice wordt geregeld door de adverteerder.

Affiliate marketing kent voor de affiliate eigenlijk geen risico’s. Dat terwijl het je wel veel kan opleveren.

Dat maakt affiliate marketing het beste verdienmodel dat er is!

 

Beginnen met affiliate marketing

 

Beginnen met affiliate marketing is niet moeilijk. Je kunt vandaag al beginnen. Het kost je amper geld, alleen tijd.

Het is belangrijk om je als affiliate goed voor te bereiden voordat je echt van start gaat.

De belangrijkste vraag die je jezelf als beginnende affiliate kunt stellen is over welk onderwerp en voor welke doelgroep je wilt schrijven.

Het kiezen van een onderwerp wordt ook wel het kiezen van een niche genoemd. Een niche is een onderwerp waarover of een doelgroep waarvoor jij wilt gaan schrijven.

Het moet een onderwerp zijn waar je interesse voor hebt. De verleiding is groot om te kijken naar de hoogte van de commissies.

Maar om succesvol te worden met affiliate marketing is het veel belangrijker om een onderwerp te kiezen waar je wat over weet en waar je interesse ligt. Dat maakt het een stuk makkelijker om artikelen te schrijven en vol te houden op de momenten dat het moeilijk is.

Zorg dat je niche specifiek genoeg is om mensen aan te spreken, maar wel breed genoeg om veel artikelen over te kunnen schrijven.

 

 

Kies de juiste niche

 

Nog heel belangrijk om succes te behalen is het kiezen van de juiste niche. Wanneer je ergens voor langere tijd aan gaat werken, kun je dat alleen volhouden wanneer het iets is waar jouw interesse ligt.

Dit is ook één van de dingen waar het mis gaat. Mensen kiezen een niche uit op basis van de hoogte van de commissies.

Ze kiezen dan een onderwerp waar hun interesse helemaal niet ligt en waar ze niks van weten. Dan is het lastig om vol te houden. Om te bedenken waar je over gaat schrijven. Om de meest waardevolle website te maken die er is.

Want mensen die in dezelfde niche zitten als jij en die wel interesse in en kennis over het onderwerp hebben zullen betere artikelen schrijven.

Belangrijk is om een niche te kiezen waar jouw interesse ligt en waar je al wat vanaf weet. Zo zul je het veel beter vol houden om de tijd te investeren die nodig is. Het schrijven van de meest waardevolle artikelen is dan veel makkelijker.

 

Affiliate worden

 

Wanneer je weet waarover of voor wie je wilt gaan schrijven kun je op onderzoek uitgaan. Welke producten of diensten kun je hierbij promoten? Als je een onderwerp kiest waar je zelf interesse in hebt kun je nadenken over de producten of diensten die je zelf gekocht en gebruikt hebt. Google eens op de naam van het product of dienst inclusief affiliate of affiliate programma.

Je kunt je ook aanmelden bij bestaande affiliate netwerken. Onder deze affiliate netwerken vallen vaak veel grote bedrijven.

Ook hebben platformen zoals Bol.com, Cool Blue en Amazon hun eigen affiliate programma.

Er is dus een verschil tussen een affiliate programma en een affiliate netwerk. Een affiliate programma, oftewel partnerprogramma, is een programma van één enkel bedrijf waarmee affiliates hun producten of diensten kunnen verkopen. Bijvoorbeeld het partnerprogramma van Bol.com

Een affiliate netwerk is een platform waar vaak honderden verschillende bedrijven hun affiliate programma aanbieden. Bij een affiliate netwerk vind je heel veel mogelijkheden waardoor er bijna altijd wel een bedrijf of dienst is dat past bij jouw interesses en die jij kunt promoten.

 

De grootste Nederlandse affiliate netwerken en affiliate programma’s

 

 • Daisycon: Een groot affiliate netwerk waar veel verschillende bedrijven bij zijn aangesloten. De commissies lopen erg uiteen. Als je je hebt aangemeld kun je zien hoeveel commissie elke campagne uitbetaald.
 • AWIN: Dit is een super groot affiliate netwerk dat internationaal opereert. Ze hebben een aparte Nederlandse afdeling, waarbij veel uiteenlopende bedrijven zijn aangesloten. Ook hier kun je als je een eigen profiel hebt zien wat voor commissie een bedrijf je geeft. Awin vraagt €5 borg bij je aanmelding voor het verifiëren van je bankrekening. En hiermee willen ze het risico op niet ethische activiteiten beperken. De borg ontvang je terug bij de eerste uitbetaling.
 • PayPro: Hier vind je heel veel online cursussen en e-books gemaakt door andere ondernemers die jij als affiliate kunt verkopen. De commissies zijn hier vrij hoog en loopt soms wel op tot 50%.
 • Tradetracker.nl: TradeTracker is het affiliate programma met het grootste aanbod van Nederland. o.a Allianz, AliExpress, G-Star Raw, Vodafone, Disneyland Parijs, en Unibet. De drie grootste niches bij Tradetracker zijn ‘Wonen, huis en tuin’, ‘Reizen en vakantie’ en ‘Mode en sieraden’.
 • Het partnerprogramma van Bol.com: Als affiliate partner van bol.com kun je affiliate links maken van alle producten die op bol.com staan. Altijd wel iets wat je kunt promoten. De commissies varieert tussen de 3% en 8%. Niet heel hoog dus, maar wel veel keuze.
 • Het partnerprogramma van Cool Blue: Ook Cool Blue heeft een eigen partnerprogramma. Hierbij kun je affiliate links maken naar alles wat te koop is op Cool Blue. De commissies van Cool Blue variëren tussen de 1% en 10%.

Passief inkomen opbouwen

 

Affiliate marketing is de beste manier voor het opbouwen van een passief inkomen.

Het geld dat je verdient is niet afhankelijk van wanneer je werkt. Jouw website is altijd online en bezoekers kunnen altijd jouw artikelen lezen. Ook wanneer jij andere dingen aan het doen bent of zelfs wanneer je slaapt.

Wanneer jij door jouw tijdsinvestering en geduld steeds meer waardevolle content op je website hebt kom je steeds hoger in Google. Daardoor krijg je steeds meer bezoekers en daardoor ook steeds meer commissies.

Je werkt niet uurtje factuurtje. Je krijgt niet betaalt voor de tijd die je erin steekt. In het begin zal je er veel tijd in moeten steken voor weinig geld. Maar op een gegeven moment verdien jij meer en hoef je er nog weinig tijd in te steken.

Dat is het mooie van affiliate marketing en daarom is dit ook de beste manier van passief inkomen genereren.

 

Wanneer jij succesvol wil worden met affiliate marketing zal je moeten investeren

 

Precies zoals het proces van zaadje tot plant werkt het ook met affiliate marketing. Zie jouw affiliate website als het zaadje dat je uit wil laten groeien tot een mooie grote plant.

Het is belangrijk om jouw affiliate website goed te verzorgen en er de tijd voor te nemen.

Je begint met een lege website. Deze ga je vullen met waardevolle content. Hiervoor heb je tijd nodig.

Daarna duurt het een tijdje voordat je gaat ranken in Google en je een paar bezoekers krijgt.

Wanneer je jouw website blijft vullen met relevante waardevolle content, dan blijft jouw website groeien en gaat Google je steeds hoger plaatsen. Waardoor je meer bezoekers gaat krijgen.

En wanneer je meer bezoekers hebt, dan heb je ook meer kans om verkopen te krijgen via jouw affiliate website en zo commissies te verdienen.

 

Hoe zorg jij ervoor dat je wel succesvol wordt met affiliate marketing?

 

 

Om wel succes te hebben met affiliate marketing zijn een aantal dingen belangrijk.

Het is belangrijk om de juiste mindset te hebben en je van tevoren bewust te zijn van een aantal dingen (die je zo kunt lezen). Zodat je de juiste verwachtingen hebt.

Veel mensen zijn op zoek naar een get rich quik methode. Dit bestaat niet. Affiliate marketing is dat ook zeker niet. Iets wat belangrijk is om je van tevoren te beseffen.

Je zult er tijd (en geld) in moeten investeren voordat je iets gaat verdienen. Het is belangrijk om waarde te leveren op jouw website. Het duurt even voordat je gaat ranken in Google en je bezoekers gaat krijgen.

Vergelijk het met groeien van planten vanuit zaadjes. Je plant de zaadjes in de grond en hebt niet gelijk de volgende dag een grote plant.

Het zaadje heeft tijd nodig om te ontkiemen. Daarna komt er een klein plantje boven de grond. Dat kleine plantje groeit uit tot een grote plant.

Dit gebeurt alleen wanneer de omstandigheden goed zijn en je er goed voor zorgt.

Je zult tijd moeten investeren, geduld moeten hebben en er goed voor moeten zorgen om het kleine zaadje te laten uitgroeien tot een grote plant.

 

Waarom zijn zo weinig mensen succesvol met affiliate marketing?

 

Jij bent begonnen aan dit artikel en vastbesloten om wel succesvol te behalen. Anders dan al die andere mensen.

Hoe kan het dat er zoveel mensen zijn die niet succesvol zijn met affiliate marketing…

Het ligt in de aard van veel mensen. Het is niet moeilijk om ergens enthousiast aan te beginnen, maar het is wel moeilijk om iets lange tijd vol te houden.

Denk eens aan de sportschool. Hoeveel mensen nemen er een abonnement op de sportschool, zijn in het begin fanatiek en haken al snel weer af?

Dat is waar de sportscholen zo’n beetje van voortbestaan.

Zo is het ook met affiliate marketing. Mensen beginnen enthousiast, maar haken al snel weer af.

Vanwege allerlei excuses, zoals:

 • het hebben van tijdgebrek
 • niet snel genoeg resultaat zien
 • verkeerde verwachtingen hebben
 • niet de juiste mindset hebben
 • ze vinden affiliate marketing toch niks om wat voor reden dan ook

 

Nog meer leren over geld verdienen met affiliate marketing?

 

Er valt nog veel meer te leren over geld verdienen met affiliate marketing. Over de praktische aanpak hiervan. Wil jij een goede affiliate worden en tijd besparen dan is het aan te raden om niet alles zelf uit te zoeken, maar te leren van anderen die als zijn op de plek waar jij wilt zijn. Zoek daarvoor een rolmodel. Volg die persoon, analyseer wat hij/zij doet en doe dat na om ook succesvol te worden.

Hiervoor wil ik graag 2 cursussen bij je onder de aandacht brengen en een boek dat je kunt lezen.

Als eerst volgde ik zelf de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een cursus voor startende affiliates waarin je exact leert hoe je een affiliate website kunt maken. Zonder enige technische kennis vooraf leer jij hoe stap voor stap een affiliate website kunt opzetten.

Het is een video cursus waarin je precies kunt nadoen wat Jacko doet.

Klik hier om meer te lezen over de Affiliate Marketing Revolutie.
Je kunt dan zelf bepalen of deze cursus iets voor jouw is om te volgen.

Jacko Meijaard heeft onlangs ook een boek geschreven genaamd De Laptop Lifestyle. In dit boek beschrijft Jacko uitgebreid zijn methode en geeft hij waardevolle case studies. Je leert alles wat je moet weten om een succesvolle affiliate te worden.

En dan heb je nog de cursus Affiliate Marketing in 10 dagen van Paco Vermeulen.

Met die  cursus ga ik binnenkort beginnen, ik zal daar later op terug komen.

 

Hieronder een video van Jacko Meijaard

Tot slot nog 3 tips om zo snel mogelijk succesvol te worden

 

Wanneer jij je realiseert dat het tijd kost en je een website hebt in een niche die bij jou past, dan wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk succes behalen.

Er zijn een paar dingen om te doen. Hieronder vind je 3 tips die jou helpen om zo snel mogelijk succesvol te worden met affiliate marketing. (Nadat jij de juiste niche gekozen hebt en je affiliate website staat)

Tip 1 Zorg vanaf het begin voor goede en waardevolle content

Zorg dat je goed zoekwoord onderzoek doet, zodat je weet waar jouw doelgroep naar opzoek is. Verwerk deze zoekwoorden in jouw artikelen.

Schrijf de beste content die mogelijk is voor je website.

Waarom dit belangrijk is? De beste content zorgt ervoor dat jouw bezoeker direct alle informatie op jouw website vindt. Ze hoeven niet naar een andere website toe om meer informatie te zoeken.

Google is ook gek op waardevolle content. Je gaat er sneller mee ranken waardoor je hoger in Google komt en je meer bezoekers zult krijgen.

Tip 2 Heb een lange termijn visie

Weet waarvoor je het doet. Waarvoor je al die tijd in het begin investeert zonder dat je resultaat ziet.

Je kunt op korte termijn best een paar commissies verdienen, maar weet dat je op de lange termijn nog veel meer commissies gaat verdienen. Dan is het echt een manier van passief inkomen.

Tip 3 Zorg voor de juiste mindset

Werk aan je mindset. Toon inzet en doorzettingsvermogen. Heb geduld.

Deze derde tip is misschien wel de allerbelangrijkste. Want wanneer je niet de juiste mindset hebt, dan zal je nooit succesvol zijn.

Omring je ook met mensen die je snappen. Je ziet daardoor dat het kan.

Laat je niet afleiden door allerlei andere online verdienmodellen die op jouw pad komen. Kies één ding uit en blijf daarbij. Ook wanneer het in het begin niet lijkt te werken. Houd je lange termijn doel voor ogen. Doe dit één jaar lang en kijk dan eens naar welk resultaat jij hebt gehaald met affiliate marketing

 

Succes.

 

Om te beginnen kan je de cursus van Jacko Meijaard hieronder bekijken, het aanraden waard.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.